PAS BILLEDER EU

Danmarks regler for biometriske pas pr. 1. januar 2012
Fra den 1. januar 2012 skal nye danske pas indeholde underskrift, foto, fingeraftryk digitalt.
Dermed skabes der større sikkerhed for at passet ikke kan forfalskes eller misbruges. Pasfoto og fingeraftrykket lagres i passets chip.
Beslutningen om indførelse af fingeraftryk i pas er en central beslutning i EU, som led i bekæmpelsen af terrorisme, menneskehandel, menneskesmugling, ulovlig indvandring og anden grænseoverskridende kriminalitet. Med de nye biometriske pas sikres danske statsborgere også muligheden for fortsat at kunne rejse til lande, når der på sigt vil blive krævet den type pas ved indrejse.
Med de nye pas er du sikret imod at uvedkommende stjæler din identitet og udgiver sig for dig og mod at dit pas forfalskes.
De nye biometriske pas har en usynlig elektronisk chip indstøbt i siden med personlige oplysninger. I chippen bliver der lagret en kopi af pasbilledet, fingeraftryk og de maskinlæsbare linier i passet.
De nye regler betyder ikke at allerede udstedte pas skal ombyttes. Det er først, når ens eksisterende pas udløber at det er nødvendigt at anskaffe sig det nye pas.
Der skal ikke tages fingeraftryk af børn under 12 år, men de skal møde op personligt for at søge om pas.
Siden 1. oktober 2004 har børn – også nyfødte og unavngivne, skulle have deres eget pas.

Dansk pasfoto
4 stk. print 3,5×4,5cm kr. 120,00
Tilvalg:
Ekstra 4 stk. print 3,5×4,5cm kr. 50,00
Billedfil via e-mail + kr. 50,00